Noniin kaikki koirakollegat, tervetuloa Ellin koiranäyttelykouluun. Tänään käymme läpi miten hurmaamme tuomarin olemalla ihan mahdoton.

1. Hanki itsellesi ihminen joka tykkää käydä koiranäyttelyissä. Sukupuolella, koolla, iällä tai värillä ei ole väliä.

2. Harjoittele ihmisesi kanssa. Tee välillä paremmin ja välillä huonommin. Mieluusti paremmin lähempänä näyttelyajankohtaa, saat ihmisesi tyytyväiseksi.

3. Näyttelypaikalla kisko ja reuhkaa hihnanpäässä, tietysti ilman rutinoita, ole vai todella kiinnostunut kaikesta mitä näet ympärilläsi. Ja kun sinut on laitettu näyttelyhihnaan muista tempoa enemmän jotta saat rakot esittäjäsi sormiin, muistoksi tästä upeasta päivästä.

4. Kehässä mene mahdollisimman tehokkaasti kylkimyyryä, iske liinat kiinni ja jää haistelemaan lattia, ole kiinnostunut kaikesta muusta kuin esittäjästäsi tai hänen nameista/leluista.

5. ÄLÄ VAAN SEISO RYHDIKKÄÄSTI, se on kaiken pahan alku ja juuri. Jos tuomari näkee rakenteesi liian helposti, ei hän välttämättä pidä sinusta.

6. Päydällä tärise ja vapise, mutta älä väistä äläkä ainakaan pure tuomaria, sillä leikki loppuu liian lyhyeen. Mielummin leiki vaikeasti tavoiteltavaa mutta reipasta.

Kun olet tehnyt nämä kaikki asiat, saatkin huomata että olet rotusi kaunein pentu. Näitä oppeja käyttämällä voimme taata menestyksesi näyttelyssä kuin näyttelyssä. Tässä vielä pari kuvaa asian selvittämiseksi:
428522.jpg
Muista ravistella, loikkia, spurtata ja tehdä muita kauniita kuvioita. Ole kevyt kuin perhonen.

428521.jpg
Ja kun saat ne kaivatut ruusukkeet ja nauhat kerro siitä kehäsihteerille erittäin pontevasti:)

Kiitos mielenkiinnosta kaikki koirakollegat. Opetussarjamme seuraava osa esitetään joskus.

No ei Elli nyt noin kamala ollut. Versus siihen että oikeastaan harjoittelimme vasta paikan päällä, Elli esiintyi oikein hyvin. Se on totta että vasemmassa etusormessani on rakko, mutta oma vikani kun en laittanut Elliä tavalliseen hihnaan.

Hieno päivä Kaapelilla. Elli meni ja pesi jopa vanhemmat ja hienommin esiintyvät kilpasiskot mennen tullen. Urospennuista kumpikaan ei saanut kunniapalkintoa, niin ROP-pennun titteli tuli sitten Ellille automaattisesti. Olemme todella ylpeitä ja onnellisia.

Arvostelu löytyy Elli sivulta tuloksista.